Maître Sabreur

U kunt de Maître Sabreur uitnodigen om op stijlvolle openingen, trouwerijen, feesten en recepties te komen sabreren waar u (en/of een aantal van uw speciale gasten) volgens de eeuwenoude traditie als Sabreur wordt geïnaugureerd in ‘de Orde van de Confrérie du Sabre d’Or’ na een fles met het gouden sabel “onthoofd” te hebben.

Het evenement ziet er over het algemeen als volgt uit (maar kan volledig aan uw wensen aangepast worden):

De Maître Sabreur zal een korte (5 minuten) uitleg geven over het ontstaan en de historie van de Confrèrie du Sabre d’Or. Daarna zal de Maître Sabreur een demonstratie geven waarbij een fles champagne met het symbolische gouden zwaard wordt ‘onthoofd’. Dan worden enkele (door u aan te wijzen) gasten uitgenodigd om, onder onze begeleiding, ieder zelf ook een fles te sabreren. Deze gasten zullen goed worden geïnstrueerd zodat veiligheid, succes en tevredenheid zijn gewaarborgd.

Nadat de fles Champagne is gesabreerd wordt de kandidaat-sabreur door de Confrère ceremonieel geridderd, de zgn. intronisatie. Zij ontvangen ter plekke het officiële Sabreur diploma van de Confrérie (met naam van Sabreur en de sabrage datum vermeld) en de door hen gesabreerde kurk. De nieuwe Sabreurs vinden zich in goed gezelschap; o.a. Prins Willem Alexander, Hans Wiegel, Ed Nijpels en Maria Voorhoeve zijn hen reeds voor gegaan.